Vrouwenkleding Geschiedenis

Dameskleding Bergen op zoom

Voordat we dameskleding kopen, moeten we uitzoeken wat we willen. kijk wat voor soort kleding we elke dag dragen, ‘s avonds of in ieder geval zwitsers. welk seizoen ben je? ben je een casual persoon of een sportief persoon? of…. ben je meer van de zakelijke wereld? of… ben je meer van het leuke grunge type. zo is er ook een scala aan type mensen die graag wat dragen.

dressers- voor de vrouwen van de hogere klasse waren wat de Edwardiaanse en Victoriaanse tijd (gecodificeerd in de 10e C). Hun kleding was ook zeer zorgvuldig ontworpen; zeer uitgebreid. Het belangrijkste deel van de torso was een ‘kimono’. De kimono vormde ook de hoofdstructuur van de Fillipino-jurk – de kimono werd tot een jurk genaaid.

hemden en rokken waren doelloos versierd met ‘champartin’ – geometrische motieven, ruitjes (aquadrome) en ruches..schoenen waren meestal met hakken..in deze tijd hadden we ook stilettohakken.

Rellis:

de vroege jaren ’60 – de jaren ’60. We waren het tijdperk van flower power en de uiting van vredestekens voorbij. De geschiedenis van de vrouwenkleding begint op dit punt – we kijken naar een generatie die vooruitloopt op het stilettotijdperk.

overhemden met pofmouwen, ronde halslijnen met hoge tailles en ontstaan van midden jaren ’60 tot in de jaren ’70. Er was een terugkeer naar de haarstijl van de jaren 60. De make up was ook een ‘vrouwelijk’ tijdperk – glinsterend. De overhemden hadden een meer getailleerd uiterlijk en waren gemaakt van dure stof die tot het eind van de jaren 60 niet meer in broeken te zien was.

het was eind jaren ’60 – de songsters en de hippies werden beïnvloed door de Kubistische kunstbeweging- die een uitdrukking was van Solidariteit, Vrede, en Liefde. Om deze visie op de wereld tot uitdrukking te brengen, werden de dames beïnvloed door bell bottoms, en lange vloeiende pruiken die werden vastgebonden met een lint. Grace Kelly en Jackie Onassis waren ook in de trend voor die tijd en de First Lady, Jacqueline Kennedyappa, Zerres dames broek was zo cool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *