Paardrij-instructeur

Paardrij Instructeur

Een paard rijinstructeur is een expert in het aanleren van paard rijvaardigheden en kan omgaan met schorsingen van paarden en gezondheidsproblemen. Een paardrijd-instructrice is ook verantwoordelijk voor het onderhoud, het verzorgen van paarden voor het paardrijden als een organisatie zoals de Club of een aankoop show de verkoop van paarden toestaat. Een professionele paardrijd-instructeur behandelt gewoonlijk de verkoop van paarden en de inkomsten. Een rijinstructeur is een trainer van ruiters die nodig zijn voor een rideshow of voor reguliere lessen voor studenten.

Mijn ervaring is dat een professionele rijinstructeur ook een opleidingsschool kan leiden, waarmee hij zijn vaardigheden uit de rij- en verkoophandel kan halen. De op één na beste instelling is voor het besturen van een paard en de leerlingen zelf te laten rijden naar de lossingen, scholen en lessen, met ondersteuning van de instructeur. Een professionele rijinstructeur in een manege, kan ook werken voor maneges, en eventueel nog in een works academy. De hoofdzaak is dat een rijinstructeur lesgeeft met anderen en geen eigen rijschool zal hebben.

Ik heb twee situaties om over te praten:

1) Mijn eerste ervaring met een rijschool die 10 maanden rijlessen inruilt voor 91 dagen rijles.

2) De reden waarom ik snel een paard gaf aan een meisje met wie ik uitging en dat een eigen paard nodig had.

Ik zal dingen ophelderen met dit:

Het is mij midden mei overkomen tijdens een zeer zomers weekend dat in het teken stond van “Terugtrekken” in een van de paardrijbakken. Ik had een groep jongens en meisjes verteld dat ik iets meer dan een week voor het weekend op paardrijles was gegaan en klaar was om te gaan. Het feest die avond was voor de paardrijlessen en de groep had behoorlijk sterk bier gedronken en gegeten dus besloot ik op het laatste moment mee te gaan. Ik was niet echt zenuwachtig, ik had het gevoel dat ik klaar was om het weekend aan te kunnen. Ik sluit me altijd aan bij een groep voordat ik met lessen begin, zelfs als het te laat is om nog veranderingen aan te brengen omdat ik graag een beter overzicht heb. De details zijn de details. Ik was er niet zo blij mee dat mijn vrienden met me mee zouden gaan. Ik was een beetje nerveus omdat we al een paar keer ge-sms’t hadden en we de volgende dag naar de stad gingen om te rijden. Ik was bezorgd dat de meisjes allemaal zouden spelen – snap je?

Ik kwam bij de oefenzadels die ik thuis bouw, waar ik centrale vergrendeling had, dat was schakelen. Ik reed de drie bochten af en vroeg me af wat ik de vorige dagen fout had gedaan tijdens het rijden. Toen reed ik. Ik deed de eerste voorbij, waar het goed was om tegen het einde de smaak te pakken te krijgen, maar ik was er niet gerust op. Ik had het nog steeds moeilijk bij de tweede voorbij. Ik wist niet of ik naar voren of naar achteren was geschoven, want alleen de safting (het afdekken van de voorkant van het paard) telt en ik was zelf aan het timen. Ik had genoeg van de slagen. Ik probeerde te draaien om te zien hoe ver ik de bocht in liep, maar ik was te laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *