Echografie

Als je naar de echoscopie bent geweest zal de dokter je vragen of je er een wilt hebben. Als je ja hebt gezegd dan zullen ze je vragen om wat alcohol en een soort neutrale drank te drinken het kan de baby beïnvloeden om een jongen of een meisje te zijn bijvoorbeeld. Ook zullen ze je vragen om bepaald voedsel te eten en je moet dit weer in de juiste volgorde doen. In het echo-apparaat gebruiken ze een monitor en zullen ze controleren hoe uw baby zich meet ten opzichte van de monitorbeelden. Dat kan de buik van een vrouw zijn of de afmetingen van haar dijen. Zelfs als de echo niets laat zien, kan het zijn dat uw arts op dat moment toch een scan wil laten maken, zodat hij of zij kan weten wat het geslacht van uw baby is.

Een ander soort echografie is de vruchtwaterpunctie. Bij dit type echografie wordt een lange naald in de vruchtzak ingebracht die vervolgens in de vruchtholte wordt ingebracht. Dit apparaat bevindt zich in de moeder zodat het de hartslag van de baby kan volgen en afhankelijk is van de positie van de placenta. Een vruchtwaterpunctie wordt meestal na de eerste 28 weken van de zwangerschap uitgevoerd, omdat de baby zich dan op de veiligste plaats voor de test bevindt. De techniek bestaat erin de hoeveelheid stoffen in de vruchtzak na te gaan die mogelijk voor foetale cellen kunnen doorgaan. Het monster wordt dan teruggegeven en de moeder ondertekent dan een medisch attest dat Nuchak Transfer wordt genoemd. Wat is een Nuchak Transfer? Het is gewoon een overdracht op papier van uw arts die de verloskundige toelaat het staal te tekenen.

DNA instrumentatie: Een ander wonder van life support is het kunnen testen van je DNA ook voor de baby. De resultaten worden vervolgens gepubliceerd in de grote medische databanken, zodat hopelijk op een dag je kind een gezin kan hebben. Dit is de meer schokkende van de twee soorten tests die deel uitmaken van de zwangerschapsscans. Om dit te kunnen doen moet er een monster van je bloed, urine en maagvocht worden genomen. Nu moet het in vitro laboratorium aan het werk om uw DNA-test te voltooien, dus dit alles kost tijd en het lab werkt laat. Bovendien is het van cruciaal belang dat het resultaat in de juiste leeftijdsgroep valt en meestal is dat tussen 18 en 34 weken. Het monster van de moeder is het beste. Ik weet dat u dit niet zult doen, maar u moet begrijpen dat deze tests zo belangrijk zijn dat het iets is wat u moet doen. Ze komen ook voor in prenatale tests, maar als u de pretecho laat uitlezen, neemt u al de extra tijd om erheen te gaan en de test te doen.

Ik hoop dat dit een paar aanwijzingen zijn geweest over hoe je echo eruit ziet. Uiteindelijk is de beslissing om een echografie te laten maken altijd aan jou, het kan geen kwaad om te zien wat zij zien en je eigen beslissing te nemen. Ik wens je het beste en veel succes met je echo.

Lees meer:
Verloskundigenpraktijk Dordrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *