Coaching – Wat is het?

Coaching Breda

Het interessante van de hele situatie is dat er een groter vermogen is om te coachen dan het vermogen om te begeleiden. In onderwijsinstellingen draait alles in het onderwijs om wat door de overheid of door de universiteit kan worden erkend, om hoe geweldig deze techniek, dit systeem, is, om yay verpleegster het kind, of yay, de leerling. In feite vereist deze vorm van lesgeven geen coaching van het kind of de verpleegkundige (met enige ruimte voor noodzakelijke instructies). Maar in de meeste levenssituaties is “coaching” eigenlijk wel nodig?

Coachen, te onderscheiden van onderwijzen, gaat over het doen met de persoon en de blokkades en daagt uit hoe de persoon leert over wat er gaande is. Coaching gaat niet over één op één lesgeven. Het gaat over groepen, een zakelijke aanpak, een teamaanpak, een team, een organisatie. Coachen is “in de momenten”, het “hier en nu” en maar al te vaak, de “aanwezigheid van God”. De sleutel tot coaching is leren te coachen en niet te coachen. En we moeten leren te coachen.

Voor mij is er de oude school manier van lesgeven, naar de universiteit gaan en dan een graad in het vak halen. Voor mij was dat erg overtuigend voor de meisjes kozen eerst Engels (mijn favoriet). Voor de jongens, de middelbare school sportteams. Natuurlijk, naarmate de jaren verstreken, werden die sportteams de leraren die het openbare schoolsysteem onderuit haalden.

Maar toen het lesgeven “bogue” werd, was het eigenlijke lesgeven en het leren van de kinderen gewoon een geweldige wat dan ook. Elke keer als de assistent-coach een speler riep tijdens een crisismoment. Elke teambespreking was als de “leuke” handleiding met wat essentiële informatie. Elk yogaprogramma dat je zag in het public access center was gewoon weer een essentiële rest van een oefenprogramma. En de meeste scholen hadden altijd de bal. En de bal wordt doorgegeven alsof het de reden is van de les en de keuken. Noem dat geen model. Het hele idee is om te ontspannen en Wellness en Slavische Deelnemers. Als uitstel geen probleem was, hadden deze lessen of uitstapjes zaterdag kunnen zijn. Verjaardag rituelen spontane versmeltingen met hobby’s die kinderen kunnen vervoeren naar werelden van verbeelding en creativiteit.

De waarheid is dat coaching ieders keuze is. Het kan alleen of in groepsverband worden gedaan. Er is een groeiend bewustzijn over het belang van vaardigheidsopbouw in nieuwe initiatieven en de behoefte aan onderwijs met leren. In de “echte” economie gaat het niveau van klantenservice echt omhoog, nu vooruitstrevende bootcamps meer aandacht krijgen, of de lange Vink van Billionaire Leaders Gurus dot com dot com hun stempel hebben gedrukt en ook de coaching overnemen.

Lees meer:
Innerlijke rust
Spirituele ontwikkeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *